30 Temmuz 2015 Perşembe

DİKKAT,SAĞLIĞINIZ İÇİN MUTLAKA OKUYUN

Arkadaşlar Herkese Kucak Dolusu Sevgiler, Selamlar..
Uzun bir aradan sonra tekrar yazılarıma devam ediyorum. Bayram tatili yaz tatili derken baya bir ayrı kalmıştık. Bugün sizlerle makyaj değil çok önemli uyarılar ve önerilerde bulunmak istiyorum. Bildiğiniz üzere havalar çok sıcak ilerliyor. Sıcakların artması demek bakterilerin de artması demek. Dolayısıyla dışarıda yediğiniz her türlü gıda ürünlerine dikkat edin. 
Özellikle et ürünleri sıcaktan çok çabuk kontamine olan ürünlerdir. Belirli ortamlarda muhafaza edilmediklerinde çok hızlı bir şekilde bakteri üremesine yol açarak gıda zehirlenmelerine neden olurlar. Bugün denetimin yapılmadığı bir çok hızlı tüketim yerleri bulunmaktadır. Mümkün mertebe bu sıcak havalarda dışardan çok güvenmediğiniz yerlerden et ürünleri almamakla beraber, dışarıda yememenizi de öneririm. Yakın bir enfeksiyon hastalıkları doktoruyla yaptığım muhabette; bu havalarda mutlaka 3 lt kadar su tüketilmeli, bol taze bitki çayları ve sulu sebzeler tüketilmeli. 
Gerçekten bol bitki çayı içmek var olan enfeksiyonun daha da yayılmasını önlemeyerek vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmekte. Özellikle yeşil çay, taze nane - limon çayı..Evde kendinizin hazırlayacağı mini sandviçler sizi gün içinde dışardan yeme alışkanlığından kurtaracaktır. Şu sıralar hızlı tüketim alışkanlığınıza ara verip detoks niyetine sağlıklı ve steril ürünlerle beslenin. Eğer bu şekilde bir risk almışsanız ve midenizin üzerinde nefesinizi zorlayacak ağrılar nüksetmişse, bulantı, ishal durumu ve halsizlik varsa mutlaka doktora görünün ve yukarda da söylediklerimden, yani bol taze nane çayı ve 3lt kadar su tüketimi yapın.
Bu konularda lütfen dikkatli olun çevrenizdekileri bu konuda uyarın. 

Hepinize sağlıklı günler dilerim..